Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Isabelles blåglittriga magdansdräkt

Skrivet av lillaAqvila
Söndag 7 juli 2013 kl. 19:57

Våren 2013 fängslade till slut magdansen mitt hjärta. Som den rastlösa dansare jag är har jag hunnit prova de flesta stilar inklusive orientalisk dans, både med privatlärare på en resa i Egypten och under en hastig termin för flera år sedan, men nu har jag insett att det är den orientaliska stilen som faktiskt stulit mitt hjärta och på Layali fastnade jag i ett smörgåsbord av orientaliska danser som var omöjligt att motstå. 

Min kropp är inte den lättaste med alla kurvor och trots att ha provat otaliga dansdräkter hittade jag inte som passade mig och som jag tyckte om. Så jag tog saken i egna händer...

Jag älskar att vara kreativ, så när terminssluten och showen närmade sig längtade jag efter att göra min egen magdansdräkt. Det blev ett blå pärl- och paljettbroderat tyg som jag fastnade för och sedan växte klänningen sakta fram steg för steg...

Isabelles blåglittriga magdansdräkt

Den är gjord av tre olika blå tyger; foder- och kanttyg, det glittriga samt ett stabilare klarblått runt midjan som jag handsydde det glittriga tyget på. Det sistnämnda använde jag även för att kanta BH:n som var en vanlig BH. Jag köpte strassbroscher (skobroscher) som jag fäste på BH och vid höften för att få lite detaljer.

Sista natten före showen satt jag och sydde fast de sista detaljerna men jag är så stolt över min egendesignade lilla skapelse. 

Isabelles blåglittriga magdansdräkt

Isabelles blåglittriga magdansdräkt

Isabelles blåglittriga magdansdräkt

Har du också designat och sytt en dansdräkt till dig själv? Skicka en bild eller två till kontakt@orientalista.se och berätta lite om dräkten samt dig själv så lägger vi upp det här på Orientalista.


lillaAqvila

Gästskribent
» Mer på Orientalista om och av lillaAqvilaKommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Magdans Hemdesignade Magdansdräkter Elevshow Magdansdräkter

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eleonoras paljettmagdansdräkt

7 februari 2013 kl. 18:32
Eleonora har lösning på hur du kan sy en glittrande magdansdräkt utan behöva sy på pärlor och paljetter i evigheter.
» Läs hela inlägget

Ulla sydde magdansdräkter till hela as-Sayf

7 januari 2013 kl. 21:24
Det kom ett mail från Ulla som vill berätta om ett gäng blå orientale-dräkter som hon 1997 sydde till sig själv och övriga medlemmar i dåvarande dansgruppen as-Sayf.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Adonia, Västra Götalands län
» Mer information
Säljes av: Emma Osmani, Stockholms län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.