Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Hur kan man misslyckas med myntate?

Skrivet av Sabina
Lördag 14 maj 2011 kl. 23:02

Fick precis ett sms av Preeti som är på Beirut Café i Stockholm. Hon har upplevt något som jag själv råkade ut för på Restaurang Sahara i vintras;

Myntate är INTE varmt vatten med en färsk kvist mynta i, speciellt inte när det serveras på den typen av restauranger. Det är jättetråkigt och smakar bara gräs.

Mynta är te smaksatt med mynta, vanligtvis grönt gunpowder, och allra helst med socker.

Vad är det för hemsk och smaktrist trend som har spridit sig bland stans restauranger? Är de lata, eller är det vi svenska besökare som ber om "varmt vatten med mynta" i?

Recept kommer snart! Alldeles gratis.
Kommentarer

Emma OsmaniEmma Osmani
Tisdag 17 maj 2011 kl. 19:07
Jag tror att det kanske kan bero på att de levantiska innehavarna fått förfrågningar om myntaté och tänker"vi borde vi ha denna skumma maghreb-brygd på menyn...myntablad+varmvatten borde väl bli myntate?Usch,men det smakar ju jämmer och elände!...men jag gillar ju inte couscous heller,vad vet jag?>:-/ "

Å andra sidan kan man ju få både shawarma&samak masgouf i Sthlm nu,så se det från den ljusa sidan;)

SabinaSabina
Måndag 6 juni 2011 kl. 22:43
Ingen har än så länge trumfat mitt shwarmahak i Rabat. De gjorde iaf för tio år sedan helt vansinnigt goda shwarmas. Försökte beställa en i Fes igår, men trots att den stod på menyn gick den inte att beställa. =/

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Myntate Recept Mat

Sabzi Polo ba Mahi - Lax med dillris

20 mars 2014 kl. 10:03
Idag firas nyår och vårdagsjämning. Vår orientaliska matälskare Kiana har tagit sig an den klassiska nyårsrätten Sabzi Polo ba Mahi.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Ätbar kärlek - hennakakor kan nästan inte bli snyggare än så här

14 februari 2014 kl. 09:05
Det är alla hjärtans dag och min galet kreativa vän Preeti delar med sig av bilder från sitt senaste kakbak. Massor av vackra kakor i röda, vita och rosa nyanser. Se och bli hänförd!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Henna-inspiration inför julbaket

7 december 2013 kl. 18:06
December är den svenska pysselmånaden och om man vill sätta lite orientalisk prägel på småkakorna eller pepparkakshuset så kommer här lite inspiration.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.