Vanliga frågor och svar - varför en knytkonferens?

Vanliga frågor och svar - varför en knytkonferens?

Från förra årets konferens. Överst Britt som bjöd på en härlig nostalgikick. Nedre bilden från diskussionen om dansjobb och löner.

Skrivet av Sabina
Måndag 16 september 2013 kl. 21:26

Det närmar sig orientalisk knytkonferens och några frågor är återkommande, så här kommer en kort guide till knytkonferensen och varför du ska vara med.

- Jag vet inte riktigt hur jag kan bidra, får jag komma ändå?
Ja, självklart! Bara genom att vara där bidrar du. Alla måste inte agera föreläsare eller hålla igång diskussioner, du behöver inte ens säga något smart eller dumt eller nyfiken eller roligt - det går fint att bara sitta med och lyssna. (Även om det oftast är svårt att hålla tyst när vi väl kommer igång med alla våra funderingar.)

- Jag har bara dansat i en termin eller två...
Spelar ingen roll. Vill du vara med så får du! Vi tittar inte på ditt dans-CV eller ifrågasätter vad du gjort tidigare. Du behöver inte ens vara en dansare/musiker! Ala är välkomna.

- Jag har något speciellt jag funderar över/vill prata om/behöver ventilera...
Perfekt! Säg till mig (kontakt@orientalista.se) så kan jag sätta upp det på schemat eller så tar du upp det själv vid lämpligt tillfälle under konferensen. Det finns massor av tid under dagen för allmänt mingel och spontana diskussioner. 

- Men jag kan inte vara med hela dagen.
Det är tråkigt, men du väljer själv hur lite och länge du vill vara med. Kom när du vill, gå när du måste. Och glöm inte heller att det är fest i samma lokal senare på kvällen.

- Varför gör vi det här nu igen?
Oftast när vi ses är det rep rep rep rep eller show show show show. Men de få gånger vi bara sitter ner och umgås, pratar över en kopp te och ventilerar våra funderingar är också helt fantastiska. Och den här dagen är precis vad det handlar om - att umgås!

Datum: 28 september 2013
Konferensschema och praktisk info om konferensen.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Knytkonferens

Fyra boktips om dans och invandring genom tiderna

6 oktober 2013 kl. 10:03
På Orientalistas knytkonferens pratade Maria om huruvida det fanns magdans i Sverige på 1700-talet. Svaret är nej, men följande fyra böcker avslöjar annat som hände här hemma i Sverige förr.
» Läs hela inlägget

Vad är väl en orientalisk knytkonferens... om inte alldeles underbar!

2 oktober 2013 kl. 21:51
Ännu en orientalisk knytkonferens är till ända och vi försöker sammanfatta alla intryck från en lång, intensiv och alldeles underbar dag.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Reflektioner från en knytkonferens

24 september 2012 kl. 00:18
Ni vet, det var så galet mysigt på förra helgens orientaliska knytkonferens att det egentligen är svårt att formulera det i ett enda inlägg. Men jag gör ett försök, och så ses vi igen nästa år?!
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.