Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Emma testar arganolja och avslöjar hemligheten bakom perfekta fötter

Emma testar arganolja och avslöjar hemligheten bakom perfekta fötter

Emma - Glad och trött efter ett superkul sommargig med bandarigruppen Kateking. Fötterna skrek efter öm omvårdnad. Skålen var rekvisita i en bröllopstablå och innehöll, till barnens stora besvikelse, henna.

Skrivet av Emma Osmani
Torsdag 23 februari 2012 kl. 17:05

Att använda olja som skönhetsmedel är en uråldrig sed, och många kulturer håller oljan som ett universalt skönhetsmedel; Indiskorna med sin amlaolja, japanskorna med kameliafröoljan, grekiskorna med olivolja och marockanskorna med arganolja.

Inom "beautynörds"-världen har snacket gått länge om hur fantastisk arganoljan är, så efter att ha fått en flaska bioarganolja samt en burk argankräm, direkt från Marocko, från Sabina har båda genomgått intensiva tester under spänd förväntan.

En av alla produkter som rider på "arganvågen" är MoroccanOil (som jag själv tycker är perfekt för att hålla extensions i äkta hår fina) men vad står det i innehållsförteckningen? Är den verkligen baserad på arganolja? Läs mer här hos The BeautyBrains.

Den rena oljan får av mig med beröm godkänt som bland annat hårinpackning, hårserum (lika bra som min japanska Oshima Tsubaki Oil), bodylotion, nagelolja, som vård för torra nagelband, som ingrediens i hemgjord scrub för händer,fötter och kropp (bara blanda med socker eller salt), som fotinpackning, för att ta bort vaxrester med efter hårborttagning... och mer!

Den är ickeirriterande, dryg och så mild att jag kunde använda den runt ögonen som "serum" under ögonkräm samt sminkborttagning för vattenfast ögonsmink, till exempel mina gelliners

Krämen i sin tur var inte bara en mild och effektiv nattkräm utan också utmärkt som fuktmask efter en lång vinterdag utomhus. Kom även på mig själv med att ha den generöst tilltagna burken på nattduksbordet och smörja in händerna innan läggdags.

Fina fötter fort med Emma

Koppla först av med ett fotbad efter den vanliga duschen eller badet. En vattenpipa gärna kan få bubbla unisont... och visst vill du även ha ett glas myntate inom bekvämt räckhåll?

Om din omgivning inte helt insett att ditt hem är ditt marockanska spa för kvällen, applicera hörselskydd eller hörlurar för att stänga ut all distraktion.

Fila och skrubba, putsa nagelband och polera tånaglarna; Sedan ska dubbla plastpåsar innehållande två matskedar arganolja på och sen på med sockor utanpå det.

Under mitt empiriska test upptäckte jag en intressant effekt - varning för en "Bambi På Hal Is"-feeling om du försöker gå runt. Sitt istället ner med laptop eller en bra DVD-box och låt verka!

Dagen efter kan du ta bort överflödsolja på tånaglar och runt nagelband med en mild remover, till exempels OPI:s gröna. Om du liksom jag älskar att lacka men hatar lång torktid är överlacket från Seche Vité ett hett tips. Smörj in med en bra fotkräm och sätt nu på en fotlänk (eller fem!) och njut av dina "nya" fötter som du inte behöver skämmas för i danssalen!

Shimma lugnt!


Emma Osmani

Gästskribent
» Mer på Orientalista om och av Emma Osmani

Äldre inlägg:
« Chai i tetrapack


Kommentarer

hanan
Torsdag 7 juni 2012 kl. 23:37
arganoljan är fantastisk! Använder den dagligen. ekologiskt och naturligt.
www.bodybazar.blogspot.vom

Paris
Torsdag 29 november 2012 kl. 00:38
Jag älskar Arganolja, tråkigt dyrt bara då jag använder olja så flitigt, jag kan dock Rekomendera www.loelle.se som säljer likvärdig olja för billigare peng dessutom så stödjer Loelle kvinnokooperativen i Marocko vilket jag tycker är mycket viktigt :-)

Sara
Tisdag 30 september 2014 kl. 09:10
Tack för tipset! Har även prövat arganoljan från hemgjord.se som funkar hur bra som helst och som dessutom är ekologisk!:)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Recension Arganolja Marocko

Tävling: Marockanskt spa- och makeup-paket

11 februari 2013 kl. 19:48
Förhoppningsvis är våren inte allt för långt bort och Orientalista bjuder på tävling för dig som vill piffa till dig på marockanskt vis genom att både skrubba dig ren och lägga färg på ögon och läppar.
» Läs hela inlägget - 22 kommentarer

Rapport från musikfestivalen i Marocko

13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget

Jag kommer med flytande gåvor i juletid

7 februari 2012 kl. 16:39
När jag kom hem från Marocko för ett par veckor hade jag med mig både vattenpipstobak, marockanska kakor och arganolja i väskan hem. Och speciellt den lyxiga arganoljan togs emot med öppna famnar bland vännerna. Läs mer...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.