Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Sakta vaknar arabiskan

Sakta vaknar arabiskan
Skrivet av Sabina
Torsdag 7 januari 2010 kl. 11:55
Sent igår kväll satt jag i matrummet och tragglade med hemläxa när Fatima Zohra kom rusande och sa att vi alla skulle iväg till hennes bror med familj som bor på andra sidan stan. Vi skulle äta sen sen middag och sedan skulle vi sova över. Det var bara att packa ihop det mest nödvändiga och följa med. Så vid midnatt åt jag alltså middag nummer två och sedan var det bara att krypa ihop i ett hörn av soffan under ett par tjocka filtar. Och imorse åkte jag i vräkande regn direkt till skolan där jag sitter nu och väntar på att min lektion ska börja.

Senaste dagarna har jag märkt en antydan till förbättring i språket; Jag börjar kunna pussla ihop kortare meningar. Även om jag oftast blir korrigerad på uttalet så lyckas jag ändå göra mig förstådd och ha extremt enkla konversationer. Jag är nu nästan halvvägs genom kursen och med de här framstegen på bara tio dagar så hoppas jag vara ännu mer talbar när det väl är dags för mig att åka hem.

Andra darbukalektionen gick förresten inte riktigt lika bra som den första. Antingen var jag för stel i fingrarna (det är kallt och kyligt inomhus här) eller så försökte jag väl bara för mycket. Det var oavsett kul att testa det och jag inser att det krävs många många timmar av träning för att få till snygga rytmer och ljud. Jag tror inte att ni kan räkna med mig som “tablatjej”, jag överlåter det till andra.
Äldre inlägg:
« Första veckan i Fes


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Studera arabiska Marocko Fes Darbuka Arabiska

Första veckan i Fes

4 januari 2010 kl. 08:45
Första veckan i Fes är slut och i skrivande stund (söndag kväll) borde jag egentligen göra klart min hemläxa och öva på några fler glosor. Det känns...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Hej lilla darbukatrumma

30 december 2009 kl. 11:23
Det krävs fingerfärdighet och nu efter en timmes darbukalektion så känns det i överarmarna att både armar men främst fingrar har fått jobba.
» Läs hela inlägget

En vecka kvar till Marocko

18 december 2009 kl. 16:35
Jag har precis köpt på mig svensk choklad, pepparkakor och en liten halmbock som jag ska ha med mig i packningen, för om en vecka är det dags att lämna det här snökaoset och åka till Marocko. Lite nervöst...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.