Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Konsertvecka med Khaled och Golbang

Konsertvecka med Khaled och Golbang
Skrivet av Sabina
Måndag 16 november 2009 kl. 19:43
Jag hade en riktigt konsertvecka förra veckan. Jag inledde med att återigen se algeriska Khaled och i fredags var det kombinerad jubileums- och releasefest med svenska Golbang.

När jag såg Khaleds konsert förra sommaren antog jag att det skulle bli en engångsupplevelse. Men bara efter lite mer än ett år kom han hit igen, denna gång till Debaser Medis som kändes betydligt mer rätt som konsertlokal än stela Berns. Förmodligen för att Debaser är lite mindre och mysigare. Men kanske också för att Khaled denna gång verkade vara på extremt bra humör, han skämtade både med publik och sina musiker - betydligt mer än förra gången! Och den algeriska fan-klubben från förra året fanns förstås på plats även i år, med både flaggor och allsång. Viva l´Algerie.

Konserten med Golbang var precis lika folktät den. För bara ett par månader sedan såg jag dem spela i samma lokal men i fredags var det bra mycket mer publik. Men så firade de också både ny skiva och 15 år som band vilket förstås lockade extra. Kul var att de för kvällen också hade utökat bandet med både stråkar och blås. Jag, Karina och Liv njöt av musiken och dansade tills klockan klockan var sen.
Äldre inlägg:
« Glöd med as-Sayf
Nyare inlägg:
Arabiskatenta nummer 2 »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Konsert i Stockholm
Måndag 9 november 2009 kl. 21:00
» Läs 4 kommentarer
Konsert i Stockholm
Fredag 13 november 2009 kl. 20:00
» Var du på konserten? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Golbang Selam Konsert Khaled

Eldfesten - Lite snö hindrar inte våren från att firas

20 mars 2013 kl. 18:32
Leo trotsade snön och kylan igår och tog sig till Kungsträdgården i Stockholm där man, precis som på många andra ställen i Sverige och världen, firade nyåret och våren med en riktig eldfest. Musik och dans i mängder.
» Läs hela inlägget

Tredje gången gillt med Cheb Khaled

10 december 2012 kl. 20:54
på en 23-timmarskryssning med musik och dans... men den låt jag minns starkast från resan är knasigt nog Sidi Mansour.
» Läs hela inlägget

Hakim i Stockholm

6 november 2011 kl. 13:35
Nu i veckan kom egyptiske Hakim tillbaka till Sverige för en miniturné och igår fyllde vi Konserthuset i Stockholm. Publiken var i extas redan från början och precis...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.