Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Hakim i Stockholm

Hakim i Stockholm
Skrivet av Sabina
Söndag 6 november 2011 kl. 13:35

Nu i veckan kom egyptiske Hakim tillbaka till Sverige för en miniturné och igår fyllde vi Konserthuset i Stockholm. Publiken var i extas redan från början och precis som sist var Hakim en glädjespridare rakt genom.

Ändå skiljer sig upplevelserna från Kägelbanan år 2008 och Konserthuset igår åt. Där det på Kägelbanan var ståplats och galet mycket dans och trängsel blev det på Konserthuset fasta sittplatser med väl inrutat dansutrymme. På gott och ont - igår tog det ett tag den större massan ställde sig upp men vi slapp bli trampade på tårna och kunde sitta kortare stunder för att vila.

Flera gånger under kvällen bevisade Hakim vilken fantastisk röst han har, inte bara kunde han överrösta bandet helt utan mikrofon - han hade flera gåshudsframkallande ögonblick i lugnare partier då bara rösten fick stå för sig själv. Men mannen kan även röra både höfter och axlar, se filmsnutten nedan.


Äldre inlägg:
« Cairo By Night med tävling


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Konsert i Göteborg
Onsdag 2 november 2011 kl. 19:30
» Var du på konserten? Skriv en kommentar.
Konsert i Stockholm
Lördag 5 november 2011 kl. 19:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Konsert Hakim Selam Recension Musik

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Hakim fick hela Kägelbanan att studsa

26 april 2008 kl. 12:00
Det är farligt när man har stora förhoppningar på en konserten men vi behövde inte oroa oss för Hakim. Vi fick en två timmar lång och intensiv konsert med bra...
» Läs hela inlägget

Orientaliska godbitar från helgens Folk- & världsmusikgala

22 april 2013 kl. 14:33
Tröttheten gör sig fortfarande påmind så här måndag efter tre intensiva dagar med musik och dans i Gävle - jag har varit på Folk- och Världsmusikgala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.