Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Arabiskatenta nummer 2

Skrivet av Sabina
Lördag 21 november 2009 kl. 08:57
Jag sitter och väntar på att dagens hemtenta i arabiska ska mejlas ut så jag kan ta itu med fyra timmars intensiv arabiskt pyssel och knåp. Det är lite så det känns eftersom grammatik och de flesta orden inte sitter helt i ryggraden; Pyssel och knåp. Denna gång ska vi översätta lite längre meningar från både arabiska och svenska, hitta saknade ord och skriva ihop egna meningar.

Senaste veckorna har känts lite tunga, efter två månader med massor av insikter och inlärda ord och regler går det nu väldigt trögt. Förmodligen är det ett helt normalt inlärningsbeteende, men inte desto mindre frustrerande.

Men om inte alls så många veckor blir det en mycket roligare ”tenta”; Jag ska till Marocko. Det är dags nu, det är mer än sju år sedan jag flyttade därifrån. Jag ser så fram emot att få se hur landet har förändrats sedan sist, men också hur väl jag klarar mig på min nyfunna arabiska.

Nu publicerades tenta och det ser inte helt omöjligt ut, det där ska jag väl klara…


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Studera arabiska Arabiska

Hur många arabiska studieböcker kan man ha?

1 oktober 2011 kl. 16:35
I veckan drog min kvällskurs i arabiska igång. Jag har inte läst i ordnad form på ett år nu så det var verkligen på tiden. Det är en helt ny lärare för mig och jag hade ingen aning om han tänkte använda...
» Läs hela inlägget

Kvällslitteratur x 501

31 augusti 2010 kl. 09:19
Jag har lite svårt att tajma in fortsatta studier i arabiska i höst. Distanskursen har inte fler nivåer och kvällkurs har jag, handen på hjärtat, inte tid med tyvärr. Så jag fortsätter enligt min kanske...
» Läs hela inlägget

Plötsligt händer det

23 februari 2010 kl. 18:07
Jag har sedan jag lämnade Marocko känt mig lite rostig i arabiskan. Förra veckan kom jag visserligen igång med både kvällskurs och distanskurs igen, men jag har inte varit helt nöjd med att jag faktiskt...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.