Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Tredje gången gillt med Cheb Khaled

Tredje gången gillt med Cheb Khaled

Arm upp = mobiltelefonen i vädret. Ser ut som om det är fler som filmar och fotar än faktiskt bara upplever konserten.

Skrivet av Sabina
Måndag 10 december 2012 kl. 20:54

Nu har jag sett Cheb Khaled uppträda live inte bara en eller två gånger utan i helgen blev det tredje gången gillt. På en båt denna gång.

Kanske har jag sett honom för många gånger nu, men han kändes inte lika "på" som tidigare gånger, inte lika mycket mellanprat eller spontandans på scen. Kanske var han helt enkelt inte på lika bra humör. Eller så var det för att publiken var mer blandad och förmodligen inte bara var ombord för att se just Khaled. Hur som helst nöjt jag, Derya, Elnaz och Evelina ändå för fullt, för Khaled är ju ändå Khaled, medan han framförde både gamla klassiker (Aicha, La Liberte) och senaste C´est la vie.

Hiphop-duon Medina var förband och hade skrivit en helt egen låt till Harem Nights-arrangörerna. Men frågar ni oss så var det tydligt vilken låt som är Harem Nights signaturmelodi; Sidi Mansour! Den spelades åtminstone nio gånger medan vi var på dansgolvet, visserligen i ett par olika versioner men så bra är den inte. (Inte längre iaf.)
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Konsert i Stockholm
Lördag 8 december 2012 kl. 19:30
» Läs 2 kommentarer

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Konsert Recension Khaled

Khaled på Berns

9 juni 2008 kl. 13:30
Igår var jag, tillsammans med vad som verkade vara 90 % algerier, på Berns och såg Khaled. Jag hamnade rätt långt framme vid scenen, mitt i ett gäng med hängivna...
» Läs hela inlägget

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Rapport från musikfestivalen i Marocko

13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.