Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Persiskt konditori i Uppsala

Persiskt konditori i Uppsala
Skrivet av Sabina
Fredag 6 november 2009 kl. 09:14
På Torbjörns Torg i Uppsala finns ett litet litet kafé och konditori som säljer persiska kakor. Malin som bor i närheten tog med mig dit för ett tag sedan när vi skulle köpa hem lite fika. Men "lite" blev lite mer och den otroligt trevliga kaféägaren gav oss dessutom några extra bitar så vi skulle få chans att prova ännu fler varianter och smaker. Han berättade vad varje kaka heter och vad som finns i den, men det var så många olika varianter att jag fick svårt att komma ihåg allt.


Men gott var det och oj vad vi åt, ändå blev det massor över. En favorit sedan tidigare är kikärtskakorna (längst ner till vänster på bild) men det var kul att få prova på annat också. Någon som har koll på vad de olika kakorna heter? De fyrkantiga i mitten heter, om jag minns rätt, Danmarki (efter wienerbröd med sylt i som tydligen alltid är kopplat till Danmark).
Äldre inlägg:
« Bakmagad efter festivalen
Nyare inlägg:
Glöd med as-Sayf »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Mat Baklava Kakor Uppsala

Ätbar kärlek - hennakakor kan nästan inte bli snyggare än så här

14 februari 2014 kl. 09:05
Det är alla hjärtans dag och min galet kreativa vän Preeti delar med sig av bilder från sitt senaste kakbak. Massor av vackra kakor i röda, vita och rosa nyanser. Se och bli hänförd!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Henna-inspiration inför julbaket

7 december 2013 kl. 18:06
December är den svenska pysselmånaden och om man vill sätta lite orientalisk prägel på småkakorna eller pepparkakshuset så kommer här lite inspiration.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Dromedarbakning

9 maj 2012 kl. 20:12
Fick lite deg över efter ett bakprojekt och tog fram mina nya dromedarformar.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.