Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Bakmagad efter festivalen

Bakmagad efter festivalen
Skrivet av Sabina
Tisdag 3 november 2009 kl. 21:48
Oj, vad seg jag har känt mig senaste dagarna. Festivalhelgen försvann i ett rasande fart mellan workshops, snabba måltider, föreställningar och allehanda andra småprylar som dök upp däremellan. Vi var kvar i studion till halv elva i söndags kväll och gick genom koreografier en extra gång med fina Ibrahim innan han åkte tillbaka till Kairo igen. Och det har varit lite knepigt att hitta tillbaka till vardag och normala jobbrutiner.

Den här helgen har jag insett hur härligt det är att dansa folklore och jag försökte hinna med så många som möjligt av Ibrahims klasser. Semsemiya med skedar krävde mycket mycket kraft för att slå skedarna inte bara rätt, utan på rätt ställe på en själv. Khaleegyn var kul, men med mitt korta hår är det svårt att få till det rätta ”schvunget”, jag fokuserade på höfter och axlar istället. Men Fellahin är visst en personlig favorit. För två år sedan lärde jag mig de första grundstegen på en kurs hos Lena och jag minns fortfarande hur kul den dansen var. Samma sak nu i helgen; Jag blir glad av Fellahin!

Och förstås har jag njutit av alla fina nya och gamla dansvänner som jag delat helgen med. Belly on!


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Festival Khaleegy Folklore

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Stockholm Sangeet Conference med öppen scen på Stallet

17 oktober 2015 kl. 10:15
Leo har varit på Stockholm Sangeet Conference och bland annat lyssnat på en diskussion om hur man blandar klassisk dans med modern.
» Läs hela inlägget

Iranska Filmfestivalen 2015

12 oktober 2015 kl. 22:17
Leo har varit på iransk filmfestival och sett inte mindre än fyra olika filmer och dokumentärer. Han sumerar det som en filmfestivalen som helt klart är värd att gå på, den är obegriplig, bra och stundtals obegripligt bra.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.