Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Libanons nationaldag firas även i Sverige

Libanons nationaldag firas även i Sverige
Skrivet av Sabina
Tisdag 24 november 2009 kl. 19:08
I lördags var jag inbjuden till fint nationaldagsfirande i Hallunda. Libanesiska föreningen i Stockholm ordnade värsta partyt för åtminstone 600 gäster. Musik, dans, meze, mer dans och dessutom konsert med libanesiske popstjärna Joseph Attieh. Och kolla bilden; Levande ljus, massor av kristall och sirligt tyg i taket och alla var förstås också väldigt fint uppklädda.

Jag gillar upplägget med att blanda mat med dans under en middag med fina vänner. Det finns alltid något att göra (äta) när kroppen behöver vila och man måste inte sitta kvar när kroppen börjar skruva på sig efter för mycket stillasittande, då är det bara att gå upp och dansa - igen. Och det dröjde ju inte många minuter innan jag och Matz hamnade på dansgolvet i en medryckande dabke.

Kvällen bjöd dessutom på både magdans och lotteri. Och när kvällens stora gästartist Joseph Attieh drog igång blev gästerna som galna, jösses vilket liv. 2005 vann han Star Academy Lebanon, Libanons motsvarighet till Idol, och har uppenbarligt lyckats stanna kvar i strålkastarljuset sedan dess, även här uppe i Sverige.

Klockan var efter två när vi till slut gav upp av trötthet och då pågick festen fortfarande för fullt. Tack, fina Rita, för att jag fick komma och fira med er.
Äldre inlägg:
« Arabiskatenta nummer 2
Nyare inlägg:
Saffranskameler »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fest Dabke Libanon

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Selina sökte magdanslyckan (och kontraktet) i Beirut

25 augusti 2013 kl. 12:40
Under sommaren har Selina Sevil från Malmö spenderat några veckor i Beirut, Libanon för först hård dansträning och sedan uppvisning/uttagning inför för att eventuellt få magdanskontrakt i Nordafrika/Mellanöstern. Vi är förstås nyfikna och frågvisa...
» Läs hela inlägget

Orientalista - 5 år senare

8 april 2013 kl. 19:37
Inte trodde jag väl att tiden skulle gå så fort. Mycket har förstås hänt sedan jag och Hanna lanserade Orientalista i april 2008, men fem år... hur gick det till?
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.