Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Selina sökte magdanslyckan (och kontraktet) i Beirut

Selina sökte magdanslyckan (och kontraktet) i Beirut
Skrivet av Sabina
Söndag 25 augusti 2013 kl. 12:40

Under sommaren har Selina Sevil från Malmö spenderat några veckor i Beirut, Libanon för först hård dansträning och sedan uppvisning/uttagning inför för att eventuellt få magdanskontrakt i Nordafrika/Mellanöstern. Vi är förstås nyfikna och frågvisa...

När/hur fick du idén om att ansöka om danskontrakt utomlands?
Jag fick iden från två håll. En etablerad dansare i Sverige som jobbat för agenturen i flera år tipsade mig om dem. När jag sedan besökte en vän i Dubai och var och tittade på magdans så bjöd dansösen upp mig på dansgolvet. Efter showen talades vi vid och hon frågade om jag var intresserad av att jobba i UAE och tipsade mig om agenturen som visade sig vara den samme agentur den andra dansaren tipsat om.

Hur skulle du summera veckorna på plats innan uttagningen?
Mentalt och fysiskt påfrestende. Hård träning i kombination med en väldigt öppen dialog bland alla om vårt yttre samt en nervositet som byggdes upp av alla de olika dansösernas förväntningar. Tror dock alla kom ut som starkare dansare efteråt. Ibland måste man "skaka om" sina rutiner och sin inställning för att utvecklas.

Var det något som inte alls var som du hade förväntat dig?
Jag gick in med i princip inga förväntningar på att få ett kontrakt överhuvudtaget. Såg det hela som en upplevelse och blev chockad när jag fick så många kontrakt redan innan audition.

Du verkar ha haft lätt att få kontrakt - lättare än du trodde eller vilka var dina utmaningar?
Definitivt lättare än jag trott. Det tuffa för mig var att jag fick flera kontrakt och de andra dansarna stod utan. Jag bodde och umgicks med dem 24 timmar om dygnet, vissa hade lämnat räkningarna i hemlandet, jobb de inte kunde få tillbaka, förhållande och familjer för att satsa på detta och de fick inga kontrakt under den tiden. Själv fick jag flera på samma datum så jag kunde välja vilka jag skulle ta.

Det kändes orättvist men jag antar det är så det fungerar i en sådan bransch. Jag hoppas flera av dem fick kontrakt efter jag lämnat Beirut.

Du har även hunnit jobba lite i Tunisen - hur summerar du det lyxiga livet som en magdansös ute på kontrakt?
Nu har jag ju hunnit hem till Sverige. De två veckorna jag spenderade i Tunisien var lärorika. Jag omgavs av lyx på det 5-stjärniga hotellet där jag hade allt man kunde tänka sig ett hotell kan erbjuda. Jag fick möjligheten att uppträda med ett 14-mannaband och flera sångare. En underbar upplevelse.

Det finns dock en baksida och det var att det var ganska ensamt, jag hade önskat de underbara magdansöserna från Beirut, mina danskollegor i Sverige och mina elever kunde vara med mig. Samtidigt så lär man ju känna människor på varje resa och för varje gång man är där bygger man ju upp en liten bekantskapskrets så jag hoppas jag ska känna mig mindre ensam på mitt nästa kontrakt i Tunisien.

Hur kändes det att behöva åka hem tidigare än planerat? (p.g.a oroligheter i Tunisien, red. anm)
Det var helt okej att åka hem tidigare. Oroligheterna som skedde i Tunisien kändes oroväckande och jag hade ju varit i Beirut precis innan så jag längtade hem till lilla Malmö.

Just nu ser Selina fram emot en danshöst i Malmö med till vintern är det dags för ännu ett kontrakt i Dubai.

Selina har bloggat från Beirut under hela sommaren, du kan läsa mer i hennes blogg på SelinaSevil.se

Selinas audition i Beirut
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Resor Magdans Libanon Intervju

Efterfest på Al Masri - egyptisk restaurang i San Francisco

6 augusti 2013 kl. 10:38
Massor av bra orientalisk dans och livemusik i söndags kväll i San Francisco. Vi bjuder på både bilder samt ett par videosnuttar.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Dansen som flytthjälp - intervju med Jeka, Anastasia och Lina

10 juni 2015 kl. 20:57
Oavsett anledning till att flytta för att byta stad eller land att bo i kan det vara svårt att komma in i nya kretsar. Lina, Jeka och Anastasia berättar hur dansen hjälpte dem att få vänner i Sverige.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.