Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Orientalista - 5 år senare

Orientalista - 5 år senare

Överst till höger: Festliga kakor med fatimahänder, halvmånar och kamelhuvuden.
Övriga bilder: Urval av presenter som jag/Orientalista fick på femårsdagen.

Skrivet av Sabina
Måndag 8 april 2013 kl. 19:37

Inte trodde jag väl att tiden skulle gå så fort. Mycket har förstås hänt sedan jag och Hanna lanserade Orientalista i april 2008, men fem år... hur gick det till?

I fredags morse, på självaste femårsdagen, slogs jag av insikten att det också betyder att det är en massa andra saker som det också är minst fem år sedan; Som att det har gått sex år sedan jag gjorde mitt första orientaliska danssolo, sex år sedan jag lärde känna min vapendragare Hanna, fem år sedan jag fick erbjudande om att börja som danslärare för att inte tala om att det har gått tolv år sedan min allra allra första orientaliska danslektion. Åren går.

Vi firade med en mindre fest i fredags och jag passade på att tacka dels Hanna för att det var hon som sparkade mig i baken och såg till att idén om Orientalista faktiskt förverkligades, dels Majid Modir som gett oss "månen över i:et" och den design som webbplatsen verkligen förtjänar. Men jag skickade också ett tack till alla er som under åren bidragit med idéer, texter och fotografier och som sprider information om samt använder Orientalista.

Tack tack tack till er alla.
Hoppas ni tycker om Orientalista och gillar det vi lägger upp här.

Men vi firade faktiskt inte bara Orientalista i fredags, utan passade även på att ha releasefest för en ny webbplats - denna gång handlar det om magdansdräkter. Bara om magdansdräkter. Men med fokus på vilka som ägt dem samt vilka historier som finns kopplade till dem. Webbplatsen heter the Belly Dance Costume Archive och är på engelska eftersom vi vet att magdansdräkter inte håller sig inom landsgränser utan reser hela världen runt och titt som tätt även byter ägare. Ni som har eller haft dräkter hemma får gärna ladda upp era bilder och dela med er av era egna historier. Ett flerfaldigt tack till Evelina Sundlöv som stått för webbdesign.

Festen i fredags var en fin hyllning och avspark för både Orientalista och the Belly Dance Costume Archive. Låt oss skåla för nästkommande fem år och en ännu mer dans och musik, både hemma och ute på dansgolv och scener.


Äldre inlägg:
« Nancy Nancy Nancy-yra


Kommentarer

Majid
Måndag 8 april 2013 kl. 20:12
Skoj att få va me i ett hörn! Tack Sabina för insatsen o så ett härligt kalas;-) Mera sånt! /Majid


Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Orientalista Fest

Välkomna på mingel med Suhaila

11 november 2011 kl. 14:05
Nu är vi äntligen klara med alla förberedelser och tillsammans med Ülkü Holago hälsar vi välkomna till Hafla Suhaila! Magdansvärldens välkända Suhaila...
» Läs hela inlägget

Hösten är igångsparkad

6 september 2010 kl. 23:01
I fredags var det danskickoff med Orientalista. Ett härligt gäng tjejer hittade till restaurang Day & Night och vi både åt gott och röjde järnet på dansgolvet. Cecilia, Vanessa, Lisa och Rebecca ansträngde...
» Läs hela inlägget

Orientalistas första Hafla, del 1

16 juli 2010 kl. 14:04
Har sent omsider börjat leta med ljus och lykta efter en lämplig lokal för Orientalistas första Hafla! Vi tänker oss att den ska äga rum någon gång under sensommaren när de flesta orientalistor kommit...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.