Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Rapport från musikfestivalen i Marocko

Rapport från musikfestivalen i Marocko

Nour Ensamble i Dar Mokri, Fès Festival of World Sacred Music 2012.

Skrivet av Sabina
Onsdag 13 juni 2012 kl. 11:13

Så har ett år gått och jag hittar mig själv ännu en gång i Fes och Marocko samtidigt som World Sacred Music Festival pågår. Igår kväll hamnade jag på en persiskt/kurdisk/fransk konsert med Nour Ensamble där de blandade musik och rytmer från både nu och då; Ibland lät nämligen det nästan medeltida, ibland sakralt.

Halva upplevelsen med den här festivalen är miljöerna det utspelar sig i. Nour Ensamble spelade igår i Dar Mokris stora innergård där vi besökare dels satt/låg på stora mattor, dels i en tom fontän.

Baksidan med den här typen av konserter där biljetterna är relativt dyra är att det mestadels är utlänningar som sitter i publiken och konserten med Nour Ensamble var inget undantag. Det såg dock helt annorlunda ut på Dar Tazi där man har gratis sufikonserter varje kväll kl 23.00; på mattorna utomhus trängdes både utlänningar och marockaner.

Och om man inte ville sitta still och lyssna på musik fanns det ett kafe i närheten som serverade både myntate, harirasoppa och grillspett. Och där fastnade vi en stund och pratade med förbipasserande vänner medan La tarîqa Machichiyas musik fyllde nattluften.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Recension Sufi Fes Fès Festival of World Sacred Music Konsert Resor Marocko

Det blev en till utomhuskonsert i Fes

15 juni 2012 kl. 11:44
Ena stunden funderar man på att kanske gå och lägga sig tidigt, andra stunden är man på väg mot en El Safi-konsert och köper svarta biljetter bredvid en polisbil.
» Läs hela inlägget

Årets musikfestival i Fes, Marocko

6 juli 2014 kl. 23:23
eller En gång såg jag irakiske stjärnan Kadim Al Sahir två gånger.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.