Det blev en till utomhuskonsert i Fes

Det blev en till utomhuskonsert i Fes
Skrivet av Sabina
Fredag 15 juni 2012 kl. 11:44

En del av charmen med livet här i Marocko är att planering mest är generella idéer och att spännande saker kan ske om man tillåter sig att vara spontan. Som igår kväll när jag sprang på Jamal för första gången sedan jag kom hit - och en timme senare är vi på väg mot en av de större festivalkonserterna utan att ha biljetter. Biljettproblemet löser sig på vägen på "svarta marknaden" då vi köper loss två billiga biljetter under övervakning av ett par poliser som vill se till att det går rätt till.

En stund senare är vi inne på Bab Al Makina där festivalens största scen är uppbyggd och får lyssna på ett 17-mannaband samt solisterna Wadie El Safi och Antoine El Safi från Libanon samt Lotfi Bouchnak från Tunisien.

Wadie El Safi, även känd som "Voice of Lebanon", har hunnnit bli respektfulla 90 år och slog genom redan 1938. Han har sedan dess både komponerat och framträtt med sin musik och förmodligen har jag hört hans musik flera gånger om utan att ha varit medveten om det.

Rätt mäktigt att sitta utomhus och lyssna på klassisk arabisk musik medan mörkret lade sig och stjärnorna tändes.

Och på hemvägen fick jag än en gång bevisat för mig själv att taxichaffisar är de allra bästa arabiskalärarna. Trots att han kunde både engelska och franska höll han fast vid att fortsätta på arabiska med mig. Suveränt, för jag förstår ju faktiskt mer än jag själv tror om jag bara få chans att tänka efter.


Nyare inlägg:
Lisas turkosa saididräkt »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Musik Konsert Fès Festival of World Sacred Music Resor Marocko

Rapport från musikfestivalen i Marocko

13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Jilaliyat - när damerna får dansgolvet att svänga

17 januari 2012 kl. 12:13
Söndagskonsert hos Café Clock i Marocko, Jilaliyat med fyra damer på trummor och tamburin - det gick inte att sitta still.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.