Dansloppisar - ett kärleksfullt återvinnande

Dansloppisar - ett kärleksfullt återvinnande

Sista loppistimmen hade det lugnat ner sig något, men ack så mycket bling, så mycket musik och så mycket danskärlek.

Skrivet av Sabina
Måndag 16 april 2012 kl. 11:56

Jag anser mig inte äga många dansdräkter, men ändå har jag nyligen sålt en. Det var min första egna tvådelade, en brunguldig. Det satt långt inne att sälja den (minns fortfarande känslan av att bära hem den från butiken) men väl på dansloppisen i höstas kände jag att det var dags för den att vandra vidare till en ny dansös. Och lite skönt är det att veta att den nu dansar vidare hos vackra Cora.

Jag uppträder ändå inte så jättemycket så det är sällan jag använder mitt "glitter", det är t.ex. minst tre år sedan jag sist använde den blåa påfågeltoben. Ändå bär det lite emot att släppa taget om den. Det är egentligen bara en dräkt som just nu "sitter säkert" hemma i garderoben; En blå tvådelad som jag blev kär i direkt när jag hittade den för snart två år sedan. Den kommer att få bo kvar ett tag till... förmodligen tills alla guldstjärnorna har ramlat av den.

Men dansloppisar är inte bara bra för att få rotation på dansdräkterna i stan - dessutom får man en chans att spana på vad som funnits i andras garderober samt prata med andra trevliga dansnördar. Och även om gårdagens loppis sorgligt nog mest bestod av skatter från ett dödsbo så fanns dansglädjen ständigt närvarande och minnet av en uppskattad dansös får leva vidare.

Själv fick jag igår tag på en Khaleegytob och ett gäng nya cd-skivor. Tanken på att sy en egen tob har svept förbi sista veckan och jag har till och med spanat på möster online. Men med handen på hjärtat får jag nog erkänna att jag inte har tiden just nu och när jag hörde ryktet om en blå tob till salu tog jag mig dit och slog till. Tack Anna!
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Bazar i Stockholm
Söndag 15 april 2012 kl. 13:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Magdansdräkter

Unboxning av en magdansdräkt från Eman Zaki

25 oktober 2013 kl. 12:47
Förberedelse pågår inför kommande dansfestivalmaraton och Cecilia hade lyckas omdirigera en leverans från Kairo hem till mig där hon tillfälligt flyttat in. Och så ringde det på dörren...
» Läs hela inlägget

Isabelles blåglittriga magdansdräkt

7 juli 2013 kl. 19:57
Isabelle fastnade för ett blå pärl- och paljettbroderat tyg som sedan sakta växte fram till en vacker magdansdräkt...
» Läs hela inlägget

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Emerentia91, Uppsala län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.