Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Festivallivet och kanske ett ny dräkt

Skrivet av Sabina
Torsdag 29 oktober 2009 kl. 16:57
I morse hämtade vi Ibrahim, en av våra gästlärare, på Arlanda. Dagen har än så länge varit rätt lugn, men om bara en timme drar de första workshoparna igång i studion och sedan är det fullt ös i fyra dagar. Ibrahim har också lovat mig, eftersom han fick nys på att jag studerar arabiska, att jag ska vara flytande på arabiska när den här festivalen är slut. Kul att han tror på mig, men jag misstänker att det krävs lite mer än så för att få igång mig själv.

Snart är det dags för mig att dra ut till Arlanda igen och hämta nästa gästlärare från Egypten; Diana. Sedan ska jag tillbaka och klämma på en av de underbara dräkterna som Ibrahim hade med sig från Egypten. Det var en klassisk Sabina-dräkt. Som gjord för mig, i min färg och strösslad med mitt favoritmotiv. Jag hann snabbtesta den i eftermiddags och då verkade den sitta perfekt, jag ska testa den en gång till ikväll men jag misstänker starkt att den får följa med mig hem.

Jag har egentligen inte alls behov av en ny dräkt men som Emma brukar säga; alla magdansöser behöver alltid En Dräkt Till.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Kurs i Stockholm
Torsdag 29 oktober 2009 kl. 18:00
» Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Kurs i Stockholm
Torsdag 29 oktober 2009 kl. 18:00
» Gick du kursen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Layali Oriental Dance Festival Magdansdräkter

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget

Det regnar dansfestivaler under höstlovet

5 november 2013 kl. 00:03
Medan kurser och skolor tar höstlov passar många på att bjuda in gästlärare från utlandet och bjuda in till dansshow i både stort och smått format. Själv hann jag ´bara´ med tre shower i förra veckan.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Gittan, Västra Götalands län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.