Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Dagens floorwork

Dagens floorwork
Skrivet av Hanna
Fredag 3 juni 2011 kl. 10:15
Så har man legat på ett jympasalsgolv och åmat sig inför tjugo filmkameror! Stockholm Belly Dance Festival är i full gång, och igår höll fantastiska Asmahan en workshop med mycket fokus på uttryck och självkänsla. Låten var en klassisk orientale-rutin med mycket hårsläng (nacken knastrade fint i morse när jag lyfte huvudet från kudden) och dessutom lite floorwork som förstås var avsett att vara otroligt sexigt (och det var det, när Asmahan gjorde det!).

När workshopen började lida mot sitt slut var det dags för filmning, varvid jag tryckte min kamera i handen på en meddansare som hellre stod bakom kameran än framför den. Inte hade jag förväntat mig att tjugo kursdeltagare från Europas alla hörn skulle filma fem stackare som pressat in 6 minuters koreografi på 2,5 timmar, men så blev det och eftersom Asmahan pushat oss till självförtroende kunde jag ju inte sjappa!

Med det vill jag ha sagt att det viktigaste jag lärde mig faktiskt var att våga, fast man vet att det inte kommer att vara perfekt. När jag tittade på videon såg det bättre ut än vad jag trodde det skulle göra - är det inte alltid så?


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Stockholm Belly Dance Festival Dans Workshop

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget

Jag överlevde en intensiv dansvecka

14 maj 2013 kl. 10:12
Det kan ha varit årets mest intesiva dansvecka: Fyra lektioner, två genrep, tre dansshower och en konsert. Sova är överskattat.
» Läs hela inlägget

Chikatt har gjort mig helt matt

9 juni 2011 kl. 19:08
Chikatt-workshop med Nawarra var helt underbart. Svettigt, galet och helt helt helt underbart. Återigen en lärare som mantrade om att vi skulle le och vara glada, och sen blev det dansa av...
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.