Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Chikatt har gjort mig helt matt

Chikatt har gjort mig helt matt
Skrivet av Sabina
Torsdag 9 juni 2011 kl. 19:08

Chikatt-workshop med Nawarra var helt underbart. Svettigt, galet och helt helt helt underbart. Återigen en lärare som mantrade om att vi skulle le och vara glada, och sen blev det dansa av. Som sagt, det är tur att det är korta workshops för det var högt tempo. Mycket bäckencirklar/omi/korkskruvar, en del magdrop mycket axelshimmey och galet mycket hårsläng. Och jag som är rätt korthårig fick uppmaningen om extensions. Vi kastade hår i halvcirklar, i åttor och fram och back. Och så lite huvudshimmey på det. Och så mer bäckencirklar och magdropp. Och axelskak, och hår, och bäcken, och mage. Och så lite gester som kommer från farmarlivet och som används i dans även idag. Och nu är jag så pepp på att dansa mer. Chikatt är verkligen inte vanligt hemma i Sverige men man får väl svänga ihop en marockansk fest vid tillfälle och dra på sig takchetan. Det är så skönt att få dansa mer jordat, hålla hälarna på marken och, som Nawarra flera gånger betonade för oss, dela med sig av dansen till de som tittar. Det är en rolig dans men det märktes att flera av de andra eleverna hade lite svårt att sjunka in i det efter som det inte är lika kontrollerat. En annan kul skillnad som hon lyfte fram; medan egyptisk folklore och klassisk orientalisk dans knyter höftsjalen/bältet vid höften så knyter chikattdansösen den bak på rumpan, som en liten svans. Men åååh så trött den här kroppen är. Och huvudet förlorade nog alldeles för många hjärnceller av allt snurrande och vispande.


Äldre inlägg:
« Beledi - glöm inte att le


Kommentarer

HannaHanna
Fredag 10 juni 2011 kl. 08:24
Underbart! Gillar särskilt svansen på rumpan! Och vi på Orientalista får skaffa klippkort hos naprapat om det här hårslängandet ska fortsätta :D /Brosknacken

SabinaSabina
Fredag 10 juni 2011 kl. 10:40
Ja, det knastrar idag. ajajajaja.

Valeria
Söndag 14 september 2014 kl. 21:14
I agree, Moroccan shikhat is a lot of fun, but I still cannot manage to spin my head around like Nawarra does (and I probably never will :)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Chikhat Marrakech Mediterranean Delight Festival Dans Nawarra Workshop Marocko

Mediterranean Delight i Marocko

13 juni 2011 kl. 20:54
De två sista dygnen i Marrakech blev intensiva med två sena kvällsshower, en workshop i marockansk folkdans och rätt mycket shopping. Även om showerna självklart var minst...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Beledi - glöm inte att le

9 juni 2011 kl. 09:46
Så mycket intryck, så mycket dans. Det är härligt att röra på fläsket igen även om det inte är allt för många veckor sedan sist. I går eftermiddag blev det beledi med egyptiska Fifi Ness. Återigen var...
» Läs hela inlägget

Full festivalfart i Marocko

8 juni 2011 kl. 16:48
Jag har precis haft workshop i marockansk shaabi med Hakima. Det är tur att det är korta workshops här, bara en och en halv timme, för de stunder vi inte fokuserade på olika typer av magkameler och ”pelvic...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.