Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Jag överlevde en intensiv dansvecka

Skrivet av Sabina
Tisdag 14 maj 2013 kl. 10:12

Förra veckans dansmaraton började egentligen redan förra söndagen då jag inte bara hade terminens sista danslektioner utan även ett första genrep inför elevshowerna. Måndag kväll bestod också av genrep och sedan blev det två intensiva showdagar där både mina elever och jag själv stod på scen.

Det slog mig att jag aldrig hann fundera över min insats i Anns käpp/cymbal-koreografi, när man har mycket annat att tänka på hinner man uppenbarligen inte bli nervös i förväg eller utvärderande i efterhand. Skönt på något sätt, det gick till och med hyfsat med tanke på omständigheterna (läs: yr hjärna).

Magdans - genrepBollywood

Dagen därpå var det dags för ytterligare en dansshow, denna gång på Stockholm Bellydance Festival. Först danstävling för solister och sen både stora och mindre kända stjärnor på scen. Tito drog förstås som vanligt publikens jubel (trots att hans framträdande i princip var en repris från förra året), precis som Lubna Emam och Camelia. Men som alltid på dessa shower var det minst lika kul och instressant att upptäcka nya talanger; en favorit är den italienska gruppen med Camilla Lombardi i spetsen som gjorde ett skönt och glädjefyllt irakiskt nummer.

MagdanstävlingTito under SBDF

Sedan hann jag med två workshops med både Mercedes Nieto och amerikanska Sadie. Saide har alltid synts i både tv och på Internet, mycket tror jag att amerikanska dansare har henne att tacka för att ha spritt dansen ut bland allmänheten. Och i söndags blev jag glatt överraskad av att hon även är en bra lärare och pedagog. Trumsolot som vi fick lära oss var visserligen både tekniskt avancerat och snabbt, men hon förklarade så vi förstod även om våra kroppar inte hann med och jag gick därifrån med känslan av att ha tagit till mig av lektionen.

Workshop med SadieKonsert med Golbang

Och mitt i all den här dansröran hann jag även klämma in en konsert med Golbang.

Samtliga bilder är från Orientalistas Instagram-konto (där det finns ännu fler bilder att se från vårens intensiva dansvecka - följ oss!).

Sova är överskattat och nu ska jag bara hitta tid att få ordning på den nya slöjan inför mitt solo i Uppsala nu på fredag. Koreografin sitter nog där den ska, men en ny slöja bör ju alltid "köras in" för att det ska se fint ut.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Torsdag 9 maj 2013 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.
Konsert i Stockholm
Lördag 11 maj 2013 kl. 20:00
» Var du på konserten? Skriv en kommentar.
Kurs i Stockholm
Söndag 12 maj 2013 kl. 13:00
» Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Dansshow i Uppsala
Fredag 17 maj 2013 kl. 19:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow Stockholm Belly Dance Festival Workshop Tito Elevshow

Det ska vara spanskt och argentinskt i år

18 maj 2012 kl. 13:03
Från den ena showen till den andra, det har varit en intensiv dansvecka för Orientalista. Igår kväll danstävling samt massor av magdans, indiskt, spanskt och argentinskt. Dessutom ett par filmklipp med Tito.
» Läs hela inlägget

Intensiv orientalisk helg

12 maj 2010 kl. 22:21
Ok, stort andetag - nu kör vi. Medan mina jobbkollegor har diskuterat helgens sköna långledighet har jag mest radat upp grejer som jag ska göra. Imorgon börjar vi med att jag och brudarna ska uppträda...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.