Intensiv orientalisk helg

Skrivet av Sabina
Onsdag 12 maj 2010 kl. 22:21
Ok, stort andetag - nu kör vi.

Medan mina jobbkollegor har diskuterat helgens sköna långledighet har jag mest radat upp grejer som jag ska göra. Imorgon börjar vi med att jag och brudarna ska uppträda på en musik- och dansfestival utanför Uppsala. Sedan blir det tur tillbaka in till Stockholm för att se show på Stockholm Bellydance Festival.

På fredag är det festivalplanering på schemat tätt följt av workshop på SBDF; Tablasolo med Magdy el Leisy. Jag minns aldrig hur jag tänker när jag väljer workshops på SBDF, men jag går väl ofta på vad som passar i tid och Magdy har jag inte gått för tidigare, ska bli intressant. På kvällen blir det sedvanlig Re:Orient Club på Kägelbanan (dansa dansa dansa till två på morgonen).

På lördag förmiddag är det meningen att jag ska skriva min sista hemtenta i arabiska, men jag är lite tveksam till hur det kommer att gå. Jag har knappt rört bok den senaste månaden och inte hellre tittat på texterna som det är meningen att vi ska ha tenta på. Men det finns tillfälle för omtenta någon vecka senare, och helt ärligt ger det mig mycket mer att gå på kvällskurserna med George än att traggla jättetråkiga texter som jag får via e-post. Sedan ny dansworkshop på eftermiddagen; Mahmoud Reda. Det känns som ett måste att gå en klass för honom, dels är han omtalad och har en lång respektabel karriär bakom sig, dels börjar han ju bli lite gammal och vem vet hur länge till han orkar hålla på. Och sen persisk konsert på kvällen… tror jag, om jag inte ramlar ihop av trötthet.

… för på söndag är det dags att ta sig till dansstudion igen. Mina klasser börjar vid tolv, sista gången för terminen och eleverna kommer säkert vilja öva många gånger extra på koreografierna inför elevshowen.

Nu blir det ju inte lugnare bara för att helgen är slut (genrep måndag, show tisdag, ytterligare elevshow vecka därefter), maj månad är alltid dansintensiv och detta år är inget undantag. Hoppas bara jag hinner reflektera lite mellan alla pass, även kropp i ständig rörelse behöver vila lite då och då.
Äldre inlägg:
« Jag är nycymbalkär


Kommentarer

Emma OsmaniEmma Osmani
Torsdag 13 maj 2010 kl. 06:26
Det kommer gå bra-inte kan man bränna ut sig av för mycket orientalisk dans;)

Magdy tror jag du kommer gilla;sprallig är bara förnamnet:D

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Torsdag 13 maj 2010 kl. 19:30
» Läs 2 kommentarer
Klubb i Stockholm
Fredag 14 maj 2010 kl. 21:00
» Var du på klubben? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Stockholm Belly Dance Festival Mahmoud Reda Dansshow SBDF Arabiska Workshop

En workshop med Mahmoud Reda

24 maj 2010 kl. 09:16
Jag hörde tidigt talas om Mahmoud Reda och hans bidrag till den orientaliska dansens historia. Redan år 1959 skapade han nämligen dansgruppen Reda Troup i Egypten som sedan turnerat världen runt. Nyligen...
» Läs hela inlägget

Jag överlevde en intensiv dansvecka

14 maj 2013 kl. 10:12
Det kan ha varit årets mest intesiva dansvecka: Fyra lektioner, två genrep, tre dansshower och en konsert. Sova är överskattat.
» Läs hela inlägget

Det ska vara spanskt och argentinskt i år

18 maj 2012 kl. 13:03
Från den ena showen till den andra, det har varit en intensiv dansvecka för Orientalista. Igår kväll danstävling samt massor av magdans, indiskt, spanskt och argentinskt. Dessutom ett par filmklipp med Tito.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.