Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här dansshowen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Intensiv orientalisk helg

Skrivet av Sabina, 12 maj 2010 kl. 22:21
Ok, stort andetag - nu kör vi. Medan mina jobbkollegor har diskuterat helgens sköna långledighet har jag mest radat upp grejer som jag ska göra. Imorgon börjar vi med att jag och brudarna ska uppträda...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Orientalisk show och tävling SBDF 2010

Orientalisk show och tävling SBDF 2010
Dansshow:
Plats: Riddarfjärdsteatern, Södermälarstrand 39, Stockholm
Arrangör: Stockholm Belly Dance Festival 2010

Orientalisk danstävling för solister följt av show.

På scen: Camelia, Aida Nour, Khaled Mahmoud, Mohamed Kazafy, Özgen, El Kahira, Yana, Hannele Lindgren, Vivian Malova, Anu Toivanen, Camilla Lombardi m.fl.

Pris: 150 kr


Läs mer på www.bellydancefestival.se

Stockholm Belly Dance Festival 2010

Datum: 13 - 16 maj 2010
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen


Dessa Orientalistor närvarade på Orientalisk show och tävling SBDF 2010:
Sabina, Hanna

Kommentarer

Sabina Sabina
Lördag 15 maj 2010 kl. 11:39
Synd att showerna alltid blir så långa. Vid midnatt stod det fortfarande artister på scen. Skulle inte skada om de plockade bort några mindre intressanta nummer från scenschemat.

Bäst var bland andra The Nymph Oriental Dance Company från Ungern, Yana Ensamble från Ryssland, Lotus Group från Finland och turkiska Özgen. Både välkoreograferade och underhållande nummer. Och Zahra och Marias marockanska chikhatnummer fick verkligen igång hela publiken. De ser jag gärna igen på scen.

Hanna Hanna
Tisdag 25 maj 2010 kl. 09:06
Det var även roligt att se Mahmoud Reda´s nästan 50 år gamla koreografi framföras av Kazafy och Camilla Lombardi. Men jag måste säga att jag blev besviken över att den underbara Nicole inte vann den inledande danstävlingen - hon hade klart mest inlevelse och vågade vara både vulgär och känslosam. Hon stack verkligen ut! I övrigt är jag överens med dig Sabina, fem timmar i en syrefattig lokal orkar jag inte med, oavsett kvalitet på dansarna. Jag unnar ingen att gå upp på scenen runt midnatt när halva publiken gett upp och resten kämpar med orken.

Såg du showen? Skriv en kommentar.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.