Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

Skrivet av Sabina, 26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget

Uppsala runt under en kulturnatt

Skrivet av Leo, 18 september 2013 kl. 18:21
Leo hade fullt schema i lördags då han gick Uppsala runt och hann med inte mindre än fyra olika dansuppträdande - med både tribal, kurdisk ringdans, persisk och orientalisk dans.
» Läs hela inlägget

Intensiv orientalisk helg

Skrivet av Sabina, 12 maj 2010 kl. 22:21
Ok, stort andetag - nu kör vi. Medan mina jobbkollegor har diskuterat helgens sköna långledighet har jag mest radat upp grejer som jag ska göra. Imorgon börjar vi med att jag och brudarna ska uppträda...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Trio - Mästare av persiskt inspiration

Trio - Mästare av persiskt inspiration
Konsert: -20:00
Plats: Kungliga musikhögskolan, Stora Salen, Valhallavägen 105, Stockholm
Arrangör: Föreningen Farhang i samarbete med Kungliga Musikhögskolan

Tre ostridbara mästare av klassisk Iransk musik möts i en extraordinär föreställning: Hossein Alizadeh, är en avgörande auktoritet inom stränginstrumenten tar och setar, Kayhan Kalhor på kamanche (stråkinstrument) visar upp hittills dolda aspekter av den iranska musikens subtilare uttryck och Majid Khaladj på tombak, daf och zang (slagverk) bjuder på ett framförande av den persiska slagverkstraditionen som väcker beundran.

Hossein Alizadeh föddes i Tehran 1950. Han är erkänd som en av de viktigaste personligheterna inom klassisk Iransk musik och har studerat det klassiska iranska kompositionssystemet "radif" under flertalet välkända mästare.

Kayhan Kalhor är en internationellt prisad virtuos på "kamanche", född och utbildad i Iran har Kalhor turnerat världen runt som soloist i flertalet konstellationer som t.ex. National Orchestra of Radio and Television of Iran, New York Philharmonic, Orchestre National de Lyon med mera.

Majid Khaladj född 1962 i Qazvin, Iran började studera tombak (slagverk) vid sju års ålder och är numera erkänd som en mästare inom Iranska slagverk. Han har lärt ut och samarbetat med flertalet musikinstitut och skolor i Europa som Paris-Sorbonne, Basel m.m. och är särskilt erkänd för sina innovationer inom improvisation.

Telefonnummer för att köpa biljett: 077 170 70 70
Telefonnummer för information om evenemanget: 070-493 02 68


Läs mer på www.ticnet.se

Dessa Orientalistor närvarade på Trio - Mästare av persiskt inspiration:
Sabina

Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.