Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Anasma-utmaningen: Popping och glutes och balady

Skrivet av Sabina
Lördag 9 april 2011 kl. 16:17
Under vintervåren har jag tränat baladyrytmen på cymbaler med mina F-elever. Cymbaler är alltid en utmaning, men idag råkade jag på något än värre. På Anasmas liquid fusion-workshop imorse fick vi köra popping med armarna samtidigt som vi skulle knipa rumpa; I baladyrytm! Hej hå, vad hjärnan fick gå på högvarv. Bara popping var helt ny och en riktigt utmaning för mig och min kropp - att då samtidigt klämma rumskinkorna i samma takt gjorde det än mer komplicerat.

Även om det alltid är kul och inspirerande att lära sig någon nytt så börjar jag känna det i armarna nu. Aj aj aj. Om några timmar är det dags för galashow med Anasma och Damon Frost (från Bounce) och med tanke på hur mycket show och utstrålning Anasma bjöd på under workshopen (genom att bara vara sig själv) ser jag fram emot att se en hel föreställning. Tanken är att jag själv också ska klara av att stå på scen i kväll, hoppas bara att armarna och resten av kroppen håller sig i form.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Kurs i Stockholm
Lördag 9 april 2011 kl. 10:00
» Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Dansshow i Stockholm
Lördag 9 april 2011 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Workshop Anasma

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget

Cappuccino, turkish drops och Rachel Brice

14 september 2014 kl. 20:15
Lotten har precis spenderat tre dagar på italienska rivieran - det blev en intensiv danshelg med tribal fusion och Rachel Brice som lärare och inspiratör. Läs Lottens reseberättelse.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.