Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Alla dessa konserter i storstan...

Alla dessa konserter i storstan...
Skrivet av Sabina
Söndag 27 mars 2011 kl. 22:25
Synd att man inte har tid och råd att vara på flera ställen samtidigt eftersom hela Stockholm kokade igår; Det fanns mycket att välja mellan då det allra sista kramades ut av nouruz/newroz-firandet. Vi kunde välja mellan flera olika konserter både på Cirkus och i Annexet/Globen samt ute till havs på en kryssningsbåt. Själv var jag på Cirkus och fick både dans-, komik- och flera olika musikupplevelser. Ett rätt blandat program med både låg- och högpunkter, men framför allt var det kul att överraskas av för mig nya och bra artist. Till exempel imponerades jag av Nay-spelaren Jamal Mohamadi och gillade hur Darya Dadvar blandade folklåtar med både opera och humor. Och lite ringdans på det tackar vi inte nej till.

Jag är dock fortfarande lite småbitter över att jag missade konserten med libanesiska Najwa Karam igår kväll i Solna. Arrangörerna hade gömt det väl (precis som de gjorde med George Wassouf i julas!), jag fick nys om det bara för några dagar sedan och då är det inte lätt att bara så där plocka fram en tusenlapp ur fickan - och dessutom övertyga en kompis att göra likadant. Av kommentaren att döma här på Orientalista verkar det ha varit en toppenkväll. Nu ska jag hårdbevaka de arrangörerna så jag inte missar nästa stora arabiska gästartist.

Nu blir det två veckors hårdträning inför Anasmashowen i april, jag står inte på scen så jätteofta men nu är jag riktigt pepp på att få uppträda lite.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Konsert i Stockholm
Lördag 26 mars 2011 kl. 19:00
» Var du på konserten? Skriv en kommentar.
Fest i Stockholm
Lördag 26 mars 2011 kl. 19:30
» Var du där? Skriv en kommentar.
Konsert i Solna
Lördag 26 mars 2011 kl. 20:00
» Läs 3 kommentarer
Fest i Stockholm
Lördag 26 mars 2011 kl. 21:00
» Var du där? Skriv en kommentar.
Dansshow i Stockholm
Lördag 9 april 2011 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Newroz Konsert Golbang Nouruz

Eldfesten - Lite snö hindrar inte våren från att firas

20 mars 2013 kl. 18:32
Leo trotsade snön och kylan igår och tog sig till Kungsträdgården i Stockholm där man, precis som på många andra ställen i Sverige och världen, firade nyåret och våren med en riktig eldfest. Musik och dans i mängder.
» Läs hela inlägget

Eldfest - har du firat Chaharshanbe Suri?

13 mars 2012 kl. 21:53
Idag börjar firande av att våren är slut och så här såg det ut i Akalla utanför Stockholm under kvällen. Har du hoppat över någon eld ikväll?
» Läs hela inlägget

Filmer från när jag dansade persiskt i helgen

22 mars 2010 kl. 22:18
Nu har filmer från helgen hittat ut från nätet. Nedan finns gårkvällens uppvisning från Blå hallen i Stadshuset, så vackert att dansa i den salen - underbart anrikt hus och mäktig ljussättning. Och...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.