Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Ännu mer bröllopsdans - denna gång i Marocko

Ännu mer bröllopsdans - denna gång i Marocko
Skrivet av Sabina
Söndag 13 juni 2010 kl. 15:15
Tidigare i veckan ramlade jag ner i Marocko igen, denna gång tillsammans med Preeti och Anna, och vi har haft fullt upp. Förutom två dagars bröllopsfriande så har även Fes Festival of World Sacret Music pågått. Redan första kvällen hamnade vi på en sufikonsert på Dar Tazi; Satt på mjuka mattor under svart midnattshimmel och lyssnade på skön musik. Dagarna har varit väldigt intensiva med shopping, träffa alla härliga vänner som jag har här nere, ett antal konserter och så förstås bröllopet.

Första bröllopsdagen så fick bruden hennatatueringar på händer och fötter medan vi andra dansade, åt kakor och dansade lite till. Festen höll på till tre på natten men då hade vi tre redan gett upp och gått och lagt oss. Igår kväll var det dags för själva bröllopsfesten och återigen blev det kakor, lite mat och mycket dans medan bruden och brudgummen visade upp sig i totalt sex olika uppsättningar kläder, det var allt från väldigt traditionellt till mer västerninspirerat a la vit spetsklänning. Tyvärr var jag inte helt friskt så jag kunde inte riktigt dansa lika mycket som jag brukar men jag var förstås ändå upp dansgolvet ett par gånger och vickade på rumpan. Bland annat försökte marockanerna lära mig libanesisk dabke - vilket inte riktigt var samma dabke som jag lärt mig tidigare. De gick både till höger och vänster och synkade steg var det si så där med. Men vad gör väl det - dans som dans. Man får inte bli för kinkig med vad som är riktigt och inte riktigt och Marocko ligger rätt långt bort från Libanon.

Idag är jag mycket piggare och ser fram emot kvällens söndagskonsert på Café Clock. De har lovat mig mycket fart och trummor!
Nyare inlägg:
Min marockanska Takcheta »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow Resor Fes Fès Festival of World Sacred Music Café Clock Marocko

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Det blev en till utomhuskonsert i Fes

15 juni 2012 kl. 11:44
Ena stunden funderar man på att kanske gå och lägga sig tidigt, andra stunden är man på väg mot en El Safi-konsert och köper svarta biljetter bredvid en polisbil.
» Läs hela inlägget

Rapport från musikfestivalen i Marocko

13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.