OBS! Den här kursen har redan varit. Sök här efter kommande kurser.

Orientalisk Dans: Steg 3

Kurs: -15:30
Plats: Fridhems Folkhögskola, Svalöv
Arrangör: Fridhems folkhögskola

En kurs för dig som vill avancera inom orientalisk dans.
Denna kurs bjuder på intensiv teknikträning och koreografiinlärning men framför allt en energifylld och glädjesprudlande vecka med en sprakande orientalisk show som vi sätter ihop tillsammans.

I kursen ingår också stilorientering i musik/rytmik, historik och kultur kring danserna samt om traditioner och begrepp som t ex folklore, modernt och fusion. Vi fördjupar oss också i arabisk rytmik genom musikteori och fingercymbaler.

I slutet av veckan får vi besök av Dyar Jalal och Ferhat Deniz Fors från dans- och musikgruppen Donya i Göteborg. Dyar och Ferhat håller workshop i slagverk och rytmik (med zagat) på fredagen och medverkar i vår show på torsdagskvällen.

Datum: 9-13 augusti 2010
Pris: 4000 kr för kost och logi.
Lärare: Martina von Schwerin


Läs mer på cp.crystone.netKommentarer

Ladda upp en bild!
Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.