OBS! Den här händelsen har redan varit. Sök här efter kommande teater.

Hamlet, Hebûn an nebûn

Hamlet, Hebûn an nebûn
Teater:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Södra Teatern & Riksteatern

Shakespeares klassiker Hamlet har översatts, tolkats och spelats ett otal gånger världen över. Nu görs den för första gången någonsin på kurdiska. Hebûn an nebûn är översättningen av en av världens mest klassiska repliker: Att vara eller icke vara.

Avundsjuka, kärlek, hämnd och kampen om jaget är de universella teman som Hamlet bygger på. Teman som även spelat en central roll i kurdernas historia. I Cecil Toksöz uppsättning – med 15 personer på scen – berättas historien i enlighet med den i mellanöstern vanligt förekommande dengbêjtraditionen: med två berättare som binder ihop skådespelare, sångare och orkester. Musiken är specialskriven för föreställningen och framförs med traditionella instrument som daf, davul (perkussionsintrument), zurna (oboe), saz, banjo och violin. Samtliga medverkande på scen är kurder och Hamlets mor, Gertrude spelas av den berömda artisten Rojda.

Spelas på kurdiska och textas på engelska.

Pris: 220 kr


Läs mer på www.sodrateatern.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.