OBS! Den här kursen har redan varit. Sök här efter kommande kurser.

Orientalisk dans med Sabriye Tekbilek

Orientalisk dans med Sabriye Tekbilek
Kurs: -15:00
Plats: Dansens hus, Stockholm
Arrangör: Ülkü Holago

För dig som vill ha en utmaning och förbättra din teknik. Under tre pass lär Sabriye ut grunder i Suhaila och Jamila Salimpours format som kommit att influera orientalisk dans över hela världen.

Metoden går ut på att bryta ned rörelserna muskulärt och "drilla" varje moment för sig. Därefter bygger vi vidare med den uppmärksammade lagrings- och isolationsteknik som är unik för Suhalia Salimpours format och idag används flitigt inom bland annat tribal fusion.

Vi tränar också Jamila Salimpours klassiska dans- och fingercymbalteknik (som bland annat är grunden till American tribal style, ATS).

Observera att kursen passar alla, oavsett inriktning inom orientalisk dans eller andra stilar. Såväl nybörjare som avancerade dansare varmt välkomna.

Kursen går över tre dagar:
lördag 13 mars 2010 kl. 12-15
söndag 14 mars 2010 kl. 16-19 och
måndag 15 mars 2010 kl. 17-18.30

Klädsel: bekväma träningskläder. Om du vill ha höftsjal, välj en utan mynt eller pärlor. Mjuka dansskor eller barfota.
OBS: Ta med egna fingercymbaler (och öronproppar om du behöver under cymbalträningen).

Pris: 950 kr
Info och anmälan: devrimulku@gmail.com


Läs mer på www.facebook.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.