OBS! Den här kursen har redan varit. Sök här efter kommande kurser.

Odissi

Kurs: -19:30
Plats: Sensus, Medborgarplatsen, Stockholm
Arrangör: Den Asiatiska DansAkademien och Sensus

En klassisk dansform från Orissa i östra Indien. Den har sitt ursprung i de ceremoniella danser som framfördes av tempeldansare, mahari. Dansteknik och abhinaya, berättelser som förmedlas genom sirliga handgester, kropp- och ansiktsuttryck, vävs samman till en poetisk och färgstark helhet. Odissi karaktäriseras av dynamiken mellan grundad styrka, lekfulla stampade rytmer, flexibilitet och flödande lyriska rörelser. Tribhangin, då kroppen böjs på tre olika ställen ger odissin dess särskilda skulpturala skönhet.

Kursen passar både nybörjare och dig som tränat lite odissi. Vi jobbar med flexibilitet, fotarbete, rytm, snurrar och handgester samt går igenom en del grundsteg i Odissi. Lektionen inleds med en uppvärmning inspirerad av yoga och avslutas med en liten kombination av steg eller abhinaya. Vi dansar barfota och du bör ha byxor som är rymliga eller stretchbara i grenen.

Kursen går över två dagar: 9 och 10 juni 2011
Lärare: Ulrika Larsen
Pris: 400 kr


Läs mer på denasiatiska.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.