OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Yair Dalal

Yair Dalal
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Re:Orient och Södra Teatern

Yair Dalal, oud och violin, är en av Israels mest kända och älskade orientaliska musiker. Han är född av irakiska föräldrar, klassiskt skolad violinist och hans musik inspireras av folkmusik från Irak, Persien, Balkan och Indien. Han är också en hängiven fredsaktivist.

Yair har gett konserter i Sverige vid ett flertal tillfällen. Senast under Re:Orients Kärlekens Dårar i Vadstena sommaren 2009 då han kom i kontakt med sångerskan Sofia Berg-Böhm. Nu möts de på scenen.

Sofias projekt Andalusien hämtar sin inspiration från det medeltida södra Spanien - Al Andalus - då morerna styrde och då araber, judar och kristna, under flera hundra år levde sida vid sida i välstånd och harmoni.

Med utgångspunkt från den gamla arabiska och judiska sångskatten från Al Andalus bjuder de på en kväll med bedövande vackra melodier och magisk stämning tillsammans med Mousa Elias på Oud, Jonas Bleckman på cello och Patrik Bonnet, gitarr.

Pris: 120 kr, Re:Orient-vän 80 kr
Åldergräns: 18 år


Läs mer på www.sodrateatern.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.