OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

The Raghu Dixit Project

The Raghu Dixit Project
Konsert:
Plats: Kägelbanan, Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Indien/Indien & Södra Teatern

Raghu Dixit är en indisk singer-songwriter som inte har mycket gemensamt med vare sig Indiens stora klassiska tradition eller Bombays Bollywood musik. I stället leker han med influenser från rock och funk, varvat med traditionella folksånger och reggae. Skickligt väver han samman textfraser från sufisk poesi, indisk folklore och filosofiska betraktelser över vardagens små enkla ting. Han sjunger också på flera av Indiens språk som tex hindi och kanaresiska vilket gjort att han är omåttligt populär. Trots att Raghu Dixit står utanför Indiens gigantiska filmindustri var det ironiskt nog Bollywood som gjorde honom känd. Bollywoods hippa producent duo - Vishal & Shekhar släppte hans debutskiva vilket blev 2009 års mest sålda cd utanför Bollywod genren. Superstjärnor som Shah Rukh Khan och Karan Johar till hör också hans hängivna fans.

Raghu Dixit har också som enda indiska artist gjort en turné på Indiska fängelser. Hans musik speglar ett modernt Indien som inte glömt sina rötter. Det är ett rent nöje att luta sig tillbaka och njuta av den. Vi utlovar en av höstens musikaliska höjdpunkter.


Läs mer på www.sodrateatern.com

Indien/Indien 2010

Datum: 2 okt 2010- 9 jan 2011
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.