OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Taksim Trio

Taksim Trio
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Södra Teatern

Turkiska Taksim Trio blandar traditionell musik med ambient, jazz, lite pop och fulländar sin helt unika stil med ett uns konstmusik. Resultatet är närmast hypnotiskt suggestivt.

Var för sig är musikerna några av Turkiets mest efterfrågade solister och instrumentalister. När de tre virtuoserna hittade varandra hände det man brukar prata om när kemin stämmer – allt blev ännu mer och ännu bättre! De har en förmåga att läsa av varandras spel exakt. Och där, i den grundmurade musikaliska talangen, uppstår också en oemotståndlig musikalisk lekfullhet som är omöjlig att värja sig från. Det är bara att kapitulera.

Hüsnü Senlendirici, klarinett
Ismail Tuncbilek, baglama (sjusträngad luta)
Aytac Dogan kanun, hackbräde (cittra)

Pris: 200-345 kr


Läs mer på www.sodrateatern.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.