OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Systrarna Sahin & Turgay Özdemir

Systrarna Sahin & Turgay Özdemir
Konsert:
Plats: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm
Arrangör: Stallet

Systrarna Berrin och Rojda Sahin är födda i den östra delen av Turkiet och kom till Sverige 1989 Musiken har varit en naturlig del i uppväxten och de började uppträda tidigt som barn. De tillhör en folkgrupp som heter Aleviter och man har valt att se på alevismen som en livsfilosofi med tron att människa är sin egenGud och gjord av stjärnstoff. Instrumentet saz eller baglama är framträdande inom alevitisk musik och har funnits sedan 1700-talet. Systrarna sjunger om kärlek och hopp på flera språk. Modernt och traditionellt på dimli, kurdiska, turkiska och azeri. Turgay Özdemir ackompangerar systrarna med blåsinstrument.

På scen: Berrin Sahin saz/sång, Rojda Sahin sång/bendir och Turgay Özdemir ney/kaval/tvärflöjt

Fri entré
En del av Open Stage-kväll på Stallet.


Läs mer på stallet.stKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.