OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Indian Ocean

Indian Ocean
Konsert:
Plats: Kulturhuset, Hörsalen, Stockholm
Arrangör: Indien/Indien och Kulturhuset

Indian Ocean är ett band i sin egen rätt, som organiskt blandar indisk folk med rock och jazzkryddade rytmer. Det Delhibaserade bandet kommer nu för första gången till Sverige.

Med albumet ”Kandisa” fick gruppen sitt genombrott för tio år sedan, många älskade deras musik och albumet fick närmast kultstatus. Indian Ocean har numera fans både hemma i Indien och i andra länder i Asien och i USA, efter många, långa turnéer. De är också ett av de få banden som kommit in på den indiska filmmarknaden, de gjorde det uppmärksammade soundtracket till ”Black Friday” 1993 (om bombdåden i Bombay) och skriver nu musik till en ny Bollywoodfilm.

Indian Ocean sjunger oftast på hindi, texter med innehåll om sig själva och om världen. Melodiska låtar med tvingande rytmer. Gruppen har lagt ut sitt nya album ”16/330 Khajoor Road”, juli 2010, på sin hemsida för gratis lyssning.

På scen: Rahul Narasimha Ram – basgitarr, vokal, Susmit Sen - gitarr, Amit Kilam – trummor, slagverk, vokal, Himanshu Joshi - vokal och Tuheen Chakravorty - tabla, slagverk
Pris: 220 kr


Läs mer på www.kulturhuset.stockholm.se

Indien/Indien 2010

Datum: 2 okt 2010- 9 jan 2011
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.