OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Golden age of Egyptian Music

Golden age of Egyptian Music
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Re:Orient & Södra Teatern

En hyllning till Oum Khaltoum och den klassiska arabiska musikskatten.

Re:Orient presenterar tillsammans med några av dagens mest framstående musiker i Egypten och Danmark en hyllning till Oum Khaltoum och den klassiska arabiska musikskatten framförda av Fatma Zidan.

Detta är klassisk musik som varit med och skapat det Egypten vi ser idag. Musik har alltid varit en väsentlig del i det egyptiska samhället och ett viktigt fundament i den egyptiska själen. Det rika arvet från 20-talets egyptiska giganter inom sången står sig än idag och deras musik hörs fortfarande överallt i arabvärlden. De kända låtarna från megastjärnor som Oum Khaltoum, Abdl Halim Hafez, Layla Mourad och Mohammed Abdl Wahab har trots sina många år på nacken, varit en inspirationskälla till ny musik och ständigt närvarande sound track till den arabiska våren.

Medverkande:
Fatma Zidan – sång (Egypten)
Mustapha Abdl Nabi – fiol (Egypten)
Taha Taher – cello (Egypten)
Hany Sawaf – req (Egypten)
Lars Bo Kujahn - tabla, req, qanun och gitarr (Danmark)
Bilal Irshed – oud (Danmark/Palestina)
Martin Krogh – kontrabas (Danmark)

Åldersgräns: 13 år
Pris: 250 kr


Läs mer på www.sodrateatern.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.