OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Persisk folk- och konstmusik

Persisk folk- och konstmusik
Konsert:
Plats: Nybrokajen 11, Stockholm
Arrangör: Farhang förening och Kungl. Musikhögskolan genom Academus AB

Bahram Bajelan är en mästare på persisk klassisk konstmusik. En fantastisk sångare och kompositör som har jobbat båda med etablerade musiker i Iran och turnerat runt om världen med olika konstellationer. Hans nyfikenhet och öppenhet gör att varje konsert och varje projekt som han jobbar med får sin unika karaktär. "Kooch" som betyder folkutvandring på persiska är Bahrams nya projekt med en mängd duktiga musiker. Det blir ett musikaliskt möte mellan persisk klassisk konstmusik och folkmusik från centrala Iran med betoning på en repertoar som tillhör nomadfolket "Ghashghai" eller Qashqai.

Dena Gorginpoor (Bosatt i Italien) som är en av få folksångerskor som har jobbat med Ghashghai folkets folkmusik är en av huvudattraktionerna i det nya projektet.
Orkestern består av duktiga traditionsbärare som Saeed Kamjo, samt unga talangfulla musiker som bröderna Sarabi och inte minst Moshtagh Feyz Yabi.

Medverkande:
Bahram Bajelan Sång, Setar
Dena Gorgin poor Sång, Setar
Saeed Kamjoo Kamanche
Daniel Sarabi Setar
Mikael sarabi Tonbak
Moshtagh Feyz Yabi Daf

Pris: 150 kr, 100 kr för studerande


Läs mer på farhang.nuKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.