OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Mahsa och Marjan Vahdat samt Pari Isazadeh

Mahsa och Marjan Vahdat samt Pari Isazadeh
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stora Scen, Stockholm
Arrangör: Re:Orient

Dubbelkonsert

Mahsa och Marjan Vahdat
Iransk lag reglerar och begränsar kvinnliga artisters möjligheter att uppträda och utöva musik. På senare år har de stränga reglerna lättats något, men fortfarande är kvinnors musik och sång ett hårt styrt område. Men det kväver inte den skaparkraft som finns. Den persiska sångerskan Mahsa Vahdat och hennes systern, Marjan Vahdat, har hittat sätt att överleva som artister genom internationella turnéer och utgivningar på utländska skivbolag. De framträder på ett lekfullt och uppsluppet sätt inom den klassiska persiska musiken, ofta med texter av poeter som Hafez, Rumi, m.fl. Här ges chansen att höra dem live!

Pari Isazadeh
Med stor dynamik och brett tonomfång sjunger iranskfödda Pari Isazadeh med intensiv värme, passion och närvaro. Hennes musik grundar sig i traditionell mångtusenårig persisk konstmusik med influenser av azerbadjansk, khorasansk, sydpersisk och kurdisk folkmusik. Med sina persiska musiker samt musikerna Klas Jervfors, Roland Keijser, Ulf Åkerhielm och Fredrik Lundberg i bandet blandas denna orientaliska musik med svensk folkmusik till ett nytt uttryck.

Pris: 250 kr


Läs mer på www.reorient.se

Re:Orient Festival 2008

Datum: 3 - 5 okt 2008
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.