OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Rim Banna och Gilgamesh

Rim Banna och Gilgamesh
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stora Scen, Stockholm
Arrangör: Re:Orient

Dubbelkonsert med både varma sånger om vardagen i Palestina och akustisk arab-pop

Palestinskan Rim Bannas musik är mjuk, len och välarrangerad, även om ämnesområdena ofta är svåra. Med rytmerna från öknen och sångerna från stränderna sjunger hon med värme om både kärleken och den palestinska historien. Som sångerska kan man närmast uppfatta henne som en personifiering av den palestinska kulturen, både det vardagliga livet och den politiska kampen. När hon sjunger går det direkta trådar från hjärtat till stämbanden, Rim Banna är en sångerska vars hela artisteri bygger på övertygelse, deltagande och passion


Gilgamesh, det urgamla sumeriska furste-eposet, har fått ge namn åt ett nystartat irakiskt band – i Norge. År 2003 möttes oudspelarna Hassan Albadri och Amir Saion av en slump i en frisersalong. Båda var från Irak och hade kommit som flyktingar till Norge med hjälp av FN. Båda var professionella, utbildade musiker. Ett osannolikt möte, så långt hemifrån. Gilgamesh låter inte som den arab-pop man hör på radio i Mellanöstern. Här finns inga kompakta synthmattor eller böljande stråkarrangemang. Allt kretsar kring en tajt kärna av sång, kör, oud och darbouka. De spelar rytmiskt markerat och helt utan elektronik, men utan att för den skull hamna i det strikt klassiska lägret. Ett slags arab-pop unplugged, om man så vill. Resultatet – tajt och intenstivt!

Pris: 250 kr


Läs mer på www.reorient.se

Re:Orient Festival 2008

Datum: 3 - 5 okt 2008
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.