OBS! Den här händelsen har redan varit. Sök här efter kommande föreläsningar.

Hakawati - Fuad Rifka möter Abdulbaset Sieda

Hakawati - Fuad Rifka möter Abdulbaset Sieda
Föreläsning: -21:00
Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41, Stockholm
Arrangör: Shahrazad - Stories for life

Möt Fuad Rifka på denna filosofi- och poesikväll i litteraturserien Hakawati! Rifka samtalar med Adbulbaset Sieda, även han författare från Syrien men bosatt i Sverige.

Fuad Rifka föddes i Syrien 1930. 1965 doktorerade han i filosofi och sedan dess har han undervisat i ämnet på the Lebanese American University Beirut. Dessutom har han varit gästforskare i USA och Europa. Rifka har också översatt mycket poesi till arabiska, inte minst tyska diktare som Goethe och Rilke. Redan 1957 grundade Rifka, tillsammans med bland andra Adonis och Yusuf al-Khan, det avantgardistiska poesimagasinet ”Shi’r”.

Fri entré!
OBS! Samtalet förs på arabiska.


Läs mer på www.shahrazadeu.orgKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.