OBS! Den här filmvisningen har redan varit. Sök här efter kommande filmer.

Yema

Yema
Film:
Plats: Bio Zita, Stockholm
Arrangör: CinemAfrica

En stark berättelse som tar sin utgångspunkt i det algeriska befrielsekriget. På landsbygden, långt bort från allting, lever änkan Ouardia – mor till två vuxna söner. Ensam vårdar hon de få plantor som överlever i den torra, hårda jorden. Några getter betar runtom huset på bergens sluttningar. Här är vatten en bristvara och varje vattendroppe värdefull. Vidderna, himlen, och den brännande solen skapar en fond och en spegling till det drama på liv och död som utspelar sig i det tysta. För såväl kriget som mörka familjehemligheter håller på att slita vardagen i stycken och den annalkande katastrofen blir allt svårare att undvika. Djamila Sahraoui spelar huvudrollen i denna ibland smärtsamt vackra film där tystnad och återhållsamhet döljer ett hav av kärlek, hat och avundsjuka i ett drama där det blir tydligt att kriget inte skonar någon.

Regi: Djamila Sahraoui
Engelsk text


Läs mer på cinemafrica.se

CinemAfrica 2013

Datum: 13 - 17 mar 2013
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.