OBS! Den här filmvisningen har redan varit. Sök här efter kommande filmer.

Tunisisk Filmdag

Tunisisk Filmdag
Film: -22:30
Plats: Biograf Zita, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm
Arrangör: Zita Folkets Bio i samarbete med Tunisiska ambassaden

Två filmer visas under kvällen.

Junun
av Fadhel Jaïbi, Tunisien 2006, 104 min, från 15 år.
Nun är analfabet och ett av elva barn. Hans far är auktoritär, våldsam och alkoholiserad. Han lever med sin mamma och sina syskon som alla är antingen arbetslösa, kriminella, prostituerade eller illegala flyktingar. På sin äldsta systers förlovningsdag, just som alla ska till att be, får Nun ett skrattanfall och tas till en psykiatrisk klinik i Tunis. Här möter han en psykoterapeut som har svårt att acceptera institutionen och dess inhumana procedurer. Hon blir besatt av den nya patienten.
Visas kl. 18.30.

Making Off
av Nouri Bouzid, Tunisien, 2006, 120 min, från 15 år.
Denna film utspelar sig helt och hållet under en tagning och kretsar kring tre karaktärer. Regissören Youssef, en medelålders man som slits mellan sitt privatliv som faller sönder och filmen han är rädd för att göra eftersom han inte vet hur den ska sluta. Skådespelaren Dali som känner sig manipulerad när han förstår att den karaktär han skall porträttera, en dansare, kommer att utvecklas till fundamentalist. Slutligen karaktären han spelar, dansaren Bahta, som illa behandlad i kvarteret och som ser sina drömmar om att resa till Europa grusas då Irakkriget inleds. Filmen spelades in våren 2003 just som den amerikanska armen invaderade Irak. Alla karaktärer känner sig förnedrade av detta krig. Kommer de att överkomma sina
rädslor och slutföra filmen?
Visas kl. 20.30.


Biljettpris: 50 kr


Läs mer på www.zita.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.