OBS! Den här dansshowen har redan varit. Sök här efter kommande dansshower.

Shobana Jeyasingh Dance / Classic Cut

Shobana Jeyasingh Dance / Classic Cut
Dansshow:
Plats: Dansens Hus, Barnhusgatan 14, Stockholm
Arrangör: Dansens Hus

Shobana Jeyasingh har med sitt unika uttryck blivit en av Storbritanniens främsta koreografer, skickligt bildar hon en hybrid mellan den klassiska indiska dansen Bharatha Natyam och samtida dans som innehåller en nydanande mix av form, influenser, stilar och musik.

Här ger hon en dubbelföreställning som återbesöker det förflutna och djärvt kliver in i det nya. Kvällen inleds med en nypremiär av hyllade Configuration, ett pionjärverk som skapades 1988 tillsammans med kompositören Michael Nyman vars musik – som spelas live på scen - blivit Stråkkvartett nr 2. Kvällens andra föreställning Dev Kahan Hai? / Where is Dev? utforskar lust och förväntningar i indisk klassisk dans och film, med musik av uppmärksammande brittisk-indiska kompositören Niraj Chag.

Pris: 280 kr


Läs mer på www.ticnet.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Helene är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.