OBS! Den här dansshowen har redan varit. Sök här efter kommande dansshower.

Fire of Anatolia

Fire of Anatolia
Dansshow:
Plats: Cirkus, Djurgårdsslätten 43-45, Stockholm
Arrangör: Riksteatern i samarbete med Turkisk-Svenska Riksteaterföreningen

Varför nöja sig med fyra ljus på fjärde advent? Låt den anatoliska elden värma dig rejält i vinterrusket. Fire of Anatolia är en totalupplevelse med 40 dansare på scen.

Koreografen bakom föreställningen Fire of Anatolia och danskompaniet med samma namn är Mustafa Erdoðan. Han hade länge drömt om att blanda alla de dansstilar och -traditioner som finns i Anatolien, Kaukasus och på Balkan. Han har skapat en fusion av orientalisk dans, nummer med davultrummor, ringdanser, modern dans och klassisk balett. Resultatet är Fire of Anatolia, en ren energikick som blandar solonummer med storslagna gruppkoreografier. Föreställningen har till och med slagit två världsrekord i Guinness rekordbok. Det ena för snabbaste dansföreställning, 241 steg på en minut! Det andra för världens största publik: 400 000 personer såg föreställningen i den turkiska staden Ereðli.

Området Anatolien har under historiens lopp rymt trojaner, bysantiner, greker, syrianer, kurder, osmaner och turkar bara för att nämna några. I föreställningen tar de 40 dansarna med oss på en resa genom deras gemensamma historia. Berättad med det universella språket dans. I en färgsprakande show med en välslipad och dynamisk koreografi, med flera av världens bästa dansare, från flera discipliner.

Danskompaniet grundades 1999 under namnet Sultans of the Dance. 750 dansare kom på den första auditionen, Mustafa Erdoðan valde ut 90. Idag är kompaniet ett av världens största med 120 dansare, till Sverige och Cirkus kommer 40 av dem.


Läs mer på www.riksteatern.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.