OBS! Den här dansshowen har redan varit. Sök här efter kommande dansshower.

Dansen om Sidenvägen

Dansen om Sidenvägen
Dansshow:
Plats: Stockholms Konserthus, Stockholm
Arrangör: Kinesiska Riksförbundet i Sverige

En gala där sång, dans, folkmusik, akrobatik och kungfu förenas till en helkväll med doft av sidenvägen. Med Gansu Sång- och Dansteater.

Den 14e februari 2010 firar kineserna världen över det tradtionella kinesiska nyåret. För att välkomna Tigers år arrangerar Kinesiska Riksförbundet i Sverige (KRS) en efterlängtad dansgala med utdrag från världsberömda dansdraman ”Dansen om Sidenvägen”, framförd av Gansu Sång- och Dansteater från Kina.

Lokaliserad i västra Kina har Gansu provinsen historiskt sett varit en vital del av Sidenvägen. Kulturarvet är omfattande, med bl.a. de mycket kända Dunhuang Mogao-grottorna.

Gansu Sång- och Dansteater etablerades 1960 och har sedan dess ägnat sig åt studier, uppvisning och nyskapandet av folkdans och musik. Föreställningen ”Dansen om Sidenvägen” har ansetts vara ”en milstolpe i Kinas danshistoria” och ”Kinas Svansjön”. Stycket har sedan dess debut 1979 framförts 1600 gånger och underhållit över 3 miljoner publiken i över 20 länder.


Läs mer på www.konserthuset.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.