OBS! Den här kursen har redan varit. Sök här efter kommande kurser.

Bollywood dans - Bhangradans nybörjare

Kurs: -17:15
Plats: Fabriksgatan 1, Örebro
Arrangör: Medborgarskolan

Bollywooddans representerar flera dansstilar under samma namn. Den kan vara lika mycket häftig streetdansande mtv dans som vacker klassisk indisk inspirerande i flärdfylld miljö. På den här kursen får du prova på det senare. Vi jobbar med olika handgester även kallade ”mudra” som setts ihop med stegkombinationer och snurrar. På så sätt skapar vi färdiga rörelser som vi kan sätta ihop till en dans till de indiska rytmerna

Bhangra kommer från Punjab i norra Indien. Karaktäristiskt för dansen är studsen i stegen som hela tiden förhåller sig till dhol trummans rytmiska takt. Dansen är energisk och fysisk. Stegen blandas med stora yviga armrörelser och hopp. Vi jobbar med grundsteg och att hitta rytmen i kroppen. Bygger på det med armgester. Bra för konditionen, rolig och medryckande.

Lärare: Maria Brevitz Bhardwaj
Pris: 495 kr


Läs mer på www.medborgarskolan.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.