OBS! Den här händelsen har redan varit. Sök här efter kommande utställningar.

Kurdiska mattor & Kelimer

Kurdiska mattor & Kelimer
Utställning: -16:00
Plats: BioCentrum, Järnvägsgatan 28, Malmö
Arrangör: BioCentrum

Kom och se världens äldsta matta - Pazyryk – 2300 år gammal. Inte originalet som finns i Sankt Petersburg, men den folkliga varianten från kurdiska väverskor i trakten av Ararat, i sydöstra Turkiet och Iran.

Unika kelimer och mattor, utsökt hantverk av handspunnen och växtfärgad ull, direkt från kurdiska väverskor. I anslutning till utställningen visas också en film om vävning av kelimer (engelsk text, 40 min).

Filmen heter “Kelim. Symbolfyllda vävar från Kurdistan” och är inspelad till en utställning som öppnades den 16 april 2005 på Etnografiska museet i samarbete med Kurdiska biblioteket i Stockholm.

kl. 12.00 portarna öppnas
kl. 12.15 guidning av Lilian Heinel Gari
kl. 13.10 filmvisning
kl. 14.00 guidning av Lilian Heinel Gari
kl. 15.00 filmvisning


Läs mer på new.biocentrum.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.