OBS! Den här seminariet har redan varit. Sök här efter kommande seminarier.

Möte med Mansoura Ez Eldin

Möte med Mansoura Ez Eldin
Seminarium: -18:00
Plats: Sinnenas Trädgård, Stortorget, Malmö
Arrangör: Malmöfestivalen

Författaren Mansoura Ez Eldin var med om de omvälvande händelserna på Tahrirtorget i Kairo i början av året. Här berättar hon om upproret, om rädslan och vreden och den enorma glädjen när hoppet segrade. Känslan av att befinna sig mitt i och vara levande.
Samtalet rör sig också kring den unga arabiska författargenerationen – vad skriver de om och hur skriver de? Själv är Mansoura Ez Eldin mån om rätten att vara motsägelsefull och hon är också intresserad av frågan om vad som formar personligheten och kan leda till att den egna identiteten förändras.

I samtal med Birgitta Wallin, redaktör för tidskriften Karavan. (Språk: arabiska och svenska)


Läs mer på www.malmofestivalen.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» AnaHebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.