OBS! Den här seminariet har redan varit. Sök här efter kommande seminarier.

Boktips: I Killed Scheherazade

Skrivet av Hanna, 7 mars 2011 kl. 13:10
Att läsa I Killed Scheherazade av Joumana Haddad är att förstå hur den pågående revolutionen i mellanöstern är möjlig. Avståndet mellan den unga generationen i arabvärlden och den unga generationen i väst krymper radikalt. 
» Läs hela inlägget

Möte med Joumana Haddad

Möte med Joumana Haddad
Seminarium: -18:00
Plats: Sinnenas Trädgård, Stortorget, Malmö
Arrangör: Malmöfestivalen

Joumana Haddad är känd som en av de mest frispråkiga och kontroversiella unga författarna i den arabiska delen av världen. Förra året utkom hon med en debattbok om synen på den arabiska kvinnan, I killed Scheherazade – Confessions of an angry Arab woman (Recension på Orientalista). Nu skriver hon på en bok om den arabiske mannen: ”Jag tänker berätta hans historia, eftersom han har berättat min sedan tidernas begynnelse”, har hon förklarat.

Här berättar hon om sina drivkrafter, om vikten av att slåss mot den inre censuren och bryta mot tabun. Samtal med Birgitta Wallin, redaktör för Karavan. (Språk: engelska)


Läs mer på www.malmofestivalen.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Hanna Hanna
Torsdag 18 augusti 2011 kl. 16:14
Varför bor jag inte i Malmö!? Buhu

Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.